Marc Plasmans

Perfonal coach

By - admin

personal trainer worden?

Als je een carrière als personal trainer of fitnessinstructeur overweegt, moet je je bewust zijn van de kosten. Persoonlijke training is veel duurder dan meteen zou moeten worden gezegd. Verwacht ergens tussen $ 50 en $ 100 per uur te worden betaald voor privétraining. Maar persoonlijke training is onbetaalbaar en veel sneller in een een-op-een setting. Dat wil dus niet zeggen dat groepstraining niet werkt.

Personal trainer of een CrossFit-instructeur gebruiken voor uw fitnessdoelen?

De meeste mensen zullen een sportschoolabonnement hebben, omdat een sportschool toegang biedt tot een grote verscheidenheid aan apparatuur. Een fitnesstrainer werkt meestal samen met een lid van de sportschool om een programma op te stellen dat is afgestemd op de behoeften en doelen van het lid. De fitnesstrainer stelt de doelen en personal training zorgt voor een stapsgewijs proces om die doelen te bereiken.

Een sportschool is echter ideaal voor een personal coach, want een sportschool heeft klanten. Daarom zal een een-op-een trainingsprogramma voordeliger zijn. Een persoonlijke coach heeft veel meer op het spel als een cliënt het moeilijk heeft om zijn fitnessdoelen te bereiken. Ook een sportschool heeft een naam hoog te houden. Persoonlijke coaches kunnen zorgen voor een schone omgeving en meer tijd om klanten te helpen.

Groepstraining kan voor sommige klanten werken, maar ook hier kan een fitnessprofessional een grote factor zijn. Als een cliënt bijvoorbeeld moeite heeft om naar een sportschool te gaan vanwege zijn voortdurende fitnessdoelen, kan een coach een grote factor zijn. Hoe u over uw doelen denkt, bepaalt hoe u een fitnessprofessional kiest. Past een sportschool die zich op één discipline richt goed bij jou? En als het uw doel is om in een bepaalde tijd een bepaald gewicht te verliezen? Dit zijn allemaal geweldige vragen die kunnen veranderen naar wat voor soort trainingsprogramma je kijkt.

Een voordeel van een groepssetting is dat er een ondersteuningssysteem is voor de cliënt.

Als je na lang ziek zijn weer in vorm wilt komen, kan een coach een goede optie zijn. CrossFit en andere sporten zoals roeien en hardlopen zijn populaire sportscholen voor gewichtsverlies. Er is een brede dwarsdoorsnede van mensen die deze sporten gebruiken als een secundair middel om spierkracht te behouden of te krijgen.

Een nadeel van een persoonlijk trainingsprogramma is dat een coach de cliënt niet zo goed kan volgen als een personal trainer. Een cliënt kan gemotiveerd raken door een positief verhaal, terwijl een trainer kan kijken naar zijn lichaam om signalen op te pikken. Een ander nadeel zijn de kosten. Hoewel een sportschool een maandelijkse contributie heeft, kan een trainer een vergoeding per sessie of een percentage van de totale sessiekosten in rekening brengen. CrossFit-sportscholen kunnen $ 300 per maand of meer gebruiken.

Een ander nadeel is een gebrek aan verantwoording. Veel CrossFitters en andere atletische trainers hebben geen achtergrond in fitness of gezondheidszorg. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom cliënten zich op hun gemak voelen bij een coach die met hen traint in een CrossFit-sportschool. Als je wilt afvallen, moet je geen persoonlijke coach hebben. Je kunt het beste een sportschool zoeken die je hele groep traint.

Een laatste voordeel ten opzichte van een personal fitnesstrainer is dat de coach een spiegel voor kan houden en aan je voortgang kan werken. Dit is een enorm voordeel als je motivatie of een plan nodig hebt om je doelen te bereiken. Een personal fitnesstrainer kan dit niet. Het nadeel van een personal fitnesstrainer is dat de cliënt zijn doelen op hoog of laag niveau kan stellen.