Marc Plasmans

Perfonal coach

By - admin

Wat zijn de effecten van creatine?

Iedere sporter herkent het wel; de man met de hamer die om de hoek komt kijken wanneer je net met je set bezig bent of net je tempo te pakken hebt met hardlopen. Creatine kan de man met de hamer voorkomen en je net dat ene beetje meer energie geven. Creatine is niet alleen geschikt voor topsporter, maar ook voor sporters die slechts enkele keren per week in de sportschool staan. Met creatine krijgt je lichaam een extra energieboost waardoor je het sporten net wat langer volhoudt. Creatine is verkrijgbaar in poedervorm en in vloeibare vorm waardoor het eenvoudig in te nemen is en eenvoudig is in te passen binnen je huidige voedingsschema. Twijfel dus niet langer en geniet van de extra energie die je tijdens het sporten gaat ervaren en de extra herhalingen die je kan uitvoeren.

Wat is creatine en hoe helpt creatine bij het sporten?

Creatine is een lichaamseigen stof die ontstaat wanneer drie aminozuren samenkomen. Het gaat dan om arginine, glycine en methionine die samen een stilstofverbinding vormen. Deze organische verbinding zorgt ervoor dat er meer energie wordt opgeslagen in de spieren en dat het uithoudingsvermogen wordt gestimuleerd. Tijdens het sporten wordt de extra energie aangesproken waardoor je net wat extra gewicht kan tillen, net wat harder kan lopen of net wat extra herhalingen kan volbrengen. Bovendien zorgt creatine voor een snellere spiergroei en zorgt het ervoor dat je spieren sneller herstellen zodat je snel klaar bent voor een volgende training. Creatine is verkrijgbaar in zeer veel smaken waardoor er altijd een smaak aanwezig is die past bij jou en jouw wensen.

Helpt bij afvallen

Naast dat creatine goed is voor de spieropbouw kan het ook helpen met afvallen. Doordat je meer spieren opbouwt verbrand je ook meer calorie├źn. Hierdoor zal je geleidelijk steeds wat meer afvallen. Bovendien kan je net wat extra’s uit je sportmomenten halen waardoor je gemotiveerder wordt, maar ook net wat meer inzet kan tonen. Doordat je sneller herstelt ben je ook sneller in staat een nieuwe training te starten wat je trainingsfrequentie op kan voeren. Zorg dus voor voldoende inname van creatine wanneer je je sportprestaties wilt verbeteren.

Meer energie tijdens het sporten

Wanneer je voldoende inneemt zal je zien dat je tijdens het sporten meer energie hebt, dat je sneller herstelt en dat je het sporten langer vol kan houden. Ideaal voor zowel de beginnende sporter als de topsporter. Creatine is eenvoudig in te nemen en verkrijgbaar in diverse smaken waardoor er voor ieder wel iets tussen zit. Dus als je meer uit jezelf wilt halen en je sportprestaties wil verbeteren is het gebruik van creatine aan te raden. Doe net dat beetje extra gewicht tijdens je squats, of doe net een setje extra tijdens de box jumps. Je zal zien dat dat beetje energie een wereld van verschil gaat zijn. Ontdek het zelf en twijfel niet langer, want door de snelle hersteltijd weet je zeker dat je snel weer klaar bent voor de volgende training.