Marc Plasmans

Perfonal coach

By - admin

Ontdek onze Tips om na de Winter Weer in Vorm te Komen

Rennen, Vrouw, Ras, Atleet, Sport, Park, Snelheid

De winter is een zwaar seizoen voor ons lichaam. De temperatuur dwingt ons lichaam zich dubbel zo hard in te spannen om alledaagse taken uit te voeren, wat snel tot vermoeidheid leidt. Het immuunsysteem is ten einde raad door de herhaalde aanvallen van virussen. Het moreel wordt aangetast omdat je genoeg krijgt van de ongemakkelijke situatie en een soort depressie treedt in.

Het resultaat is dat we de lente beginnen met een verzwakt lichaam, een laag moreel en dalende prestaties. Dit heeft een enorme invloed op onze activiteiten. Daarom geven we je enkele tips om na het winterseizoen weer in vorm te komen.

Tips om je Prestaties na de Winter te Stimuleren

1.   Uit het Huis Gaan voor wat Opfrissende Lucht

Na de ontberingen van de winter waar we met wat moeilijkheden naar buiten willen en waar we liever sport op onze telefoon volgen op betFIRST, hervatten de organismen een dynamischer ritme. De bomen komen uit hun winterslaap en beginnen te bloeien. De zon komt elke dag tevoorschijn om ons haar vitaminerijke stralen te geven, zodat de huid weer kleur krijgt. De vogels zingen en de natuur schittert weer. Dit is de ideale tijd om een wandeling te maken om wat frisse lucht op te scheppen en ons lichaam in de zon op te warmen. Het eerste wat je doet na het ongemak van de winter is naar buiten gaan en genieten van de lente.

Lichaam en geest zullen de verandering in de situatie kunnen waarnemen. Door de warmte kunnen de organen weer normaal gaan functioneren, en kun je eindelijk uit de door de winter veroorzaakte depressie komen. Begin dus met een sessie van een paar minuten, één keer per dag. Verleng dan de duur van de wandeling en aarzel niet om af en toe te stoppen om van de lucht en de natuur te genieten. Dit zal je beslist helpen om tot rust te komen met positieve energie.

2.   Gezonden en Verstandig Eten

Er is niets beters dan voedsel om je lichaam energie te geven. Om dit te doen, raden we je aan een kuur van vitaminerijke en vooral energiegevende voedingsmiddelen  te nemen. Geef voorrang aan groenten en fruit. Varieer je soepen en neem een evenwichtige voeding aan.

Een klein geheimpje als het op dieet aankomt is om in de eerste weken te vermijden veel dierlijk voedsel te eten. Ze zijn zeer energiedicht, maar ze zijn traag te verteren. Omdat je een opkikker nodig hebt, kun je het beste producten nemen die je snel energie geven, zodat je een boost krijgt.

3.   Doe aan Sport

Ga een eindje hardlopen in het park of langs de weg. Het is gratis, maar zeer voordelig. Doe elke dag een paar minuten lichaamsbeweging om je lichaam in staat te stellen vet te verbranden en het om te zetten in energie voor je dagelijkse bezigheden.

Je kunt ook een sportieve activiteit kiezen om van tijd tot tijd te doen. Als alternatief kun je overwegen om vaker de fiets te nemen om dagelijkse zaken, plezier en sport te combineren. Vergeet tenslotte niet om tot twee liter water per dag te drinken.

Salade, Fruit, Bes, Gezond, Vitamines, Vers, Eten