Marc Plasmans

Perfonal coach

By - admin

Een gezonde levensstijl creëren

Dat gezond eten en bewegen bijdragen aan een gezonde levensstijl weet je vast allang. Gezond eten en voldoende beweging zorgen er ook voor dat je beter in je vel gaat zitten. Mentaal zul je je beter en sterker voelen. Gezond eten en bewegen leveren dus op meerdere gebieden een positieve bijdrage. Het is dan ook niet de vraag of je gezonder gaat eten en meer gaat bewegen maar wanneer je gaat beginnen!

Personal training

Als je aan personal training denkt dan denk je misschien aan hele gespierde mannen die elke dag in de sportschool komen. Misschien denk je aan vrouwen die eruit zien als topmodellen. Dit is al lang niet meer zo. Personal training kan heel erg breed ingezet worden. Helemaal aangepast naar jouw wensen en doelen.

Verschillende sportdoelen kunnen zijn:

  • Gewichtsverlies
  • Gewicht aankomen
  • Spiermassa opbouwen
  • Meer energie krijgen
  • Meer zelfvertrouwen krijgen door lekkerder in je vel te zitten

Naast bovengenoemde redenen zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende redenen om te gaan sporten. Een personal trainer kan jou helpen bij bovengenoemde sportdoelen. Daarnaast is een personal trainer er ook om (tijdens een intake) jouw verhaal aan te horen. Hier kan de personal trainer de training en doelen op aanpassen.

De vertaling van personal training is: Persoonlijke training. Wanneer je ervoor kiest om met een personal trainer te gaan werken dan zijn alle oefeningen die jullie samen doen toegepast op jouw niveau, wensen en doelen. Hierdoor is personal training dus ook voor iedereen geschikt en toegankelijk.

Weerbaarheidstraining

Er zijn ook sportscholen en personal trainers die gecertificeerd zijn voor het geven van weerbaarheidslessen. Beter bekend als zelfverdediging. Deze lessen zijn er zodat jij weet hoe je in bepaalde, onverwachte, situaties kunt handelen. Door het volgen van deze lessen krijg je tips en tricks mee en zul je zelfverzekerder zijn en sterker in je schoenen staan.

Op de meeste scholen worden ook weerbaarheidstrainingen gegeven voor kinderen. Voor sommige kinderen is het echter lastig om deze lessen in een grote groep te volgen. Deze kinderen één op één coachen of in kleinere groepen kan een mooi opstapje zijn voor de kinderen om hierin door te kunnen groeien. Elk kind heeft zijn of haar eigen benadering en wanneer er in kleinere groepen gewerkt wordt dan kan de trainer hier sneller en beter op in spelen.

Een veilige omgeving

Wanneer je met een personal trainer werkt, zeker wanneer je zelfverdedigingslessen volgt, is het belangrijk dat er een veilige sfeer is. Naast veiligheid speelt hygiëne ook een grote rol om je ergens op je gemak te voelen en goed te kunnen trainen. In sportscholen is vaak een  gietvloer of een vloer met epoxy. Deze vloeren kun je goed schoonhouden omdat er geen naden in de vloer zitten. Daarnaast gaan ze ook lang mee en kunnen ze tegen een stootje, wel zo handig in een sportschool waar dagelijks veel mensen komen! Sommige sportscholen kiezen ook voor een vloer van beton cire. Beton cire kun je ook op de muur gebruiken.