Marc Plasmans

Perfonal coach

By - admin

Gameverslaving? Hulp bij verslaving aan gamen

Veel ouders van spelliefhebbers zijn zeer bezorgd dat hun kinderen verslaafd zijn aan computervideo-gamen. Ze realiseren zich echter vaak niet dat de computervideo-game-industrie de afgelopen twee decennia veel educatieve en amusementsapplicaties heeft ontwikkeld. Deze educatieve programma’s voegen veel waarde toe aan het leven van de jeugd van vandaag door het bevorderen van leren en verhoogde vaardigheden. De computervideo-game-industrie heeft meer dan $ 50 miljard per jaar in de omzet. Het is onlangs ontdekt dat uw tienerdochter een verslaafde is van computer- en gameplaat.

Gameverslaving? Hulp bij verslaving aan gamen

Weet jij dat internetverslaving en spelverslaving verbonden zijn? Wanneer uw kinderen buitensporige tijd doorbrengen die online games spelen, zijn ze waarschijnlijk bezig met internetverslaving. In dit geval is het belangrijk om behandeling voor uw gezin te zoeken. Naar schatting hebben miljoenen gezinnen in de U.S. ten minste één lid lijdt aan een soort van internetverslaving, zoals Internet Gaming Disorder of Gambling-verslaving. Deze gezinnen hebben meestal een onrustige familiegeschiedenis, worstelende financiën van huishoudelijke financiën, familie-geweld en negatieve ouderlijke relaties.

Misschien vraagt u zich af hoe kinderen een verslaving aan computer- en gametijd kunnen ontwikkelen. Veel ouders gaan ervan uit dat deze kinderen gewoon in de gewoonte komen om te veel spelstijd op internet te besteden. Er zijn echter veel factoren die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze verslaving. Veel ouders herinneren eraan dat tijdens de vakanties en schoolvakanties toen ze jonger waren, ze hebben veel tijd aan de televisie gelijmd. Nu ontdekken veel ouders dat hun kinderen overmatige hoeveelheden tijd op de computer doorbrengen tijdens hun vrije tijd.

Computer- en game-speelstoornis kunnen psychische problemen veroorzaken.

Het is mogelijk dat uw jonge volwassene met toenemende hoeveelheden angst en / of depressie te nemen vanwege hun verslavende gedrag. Het feit is dat veel adolescenten vaak extreem verveeld en altijd onderweg zijn. Ze bevinden zich snel te vervelen en interesse te verliezen in dingen die ze vroeger opwinden en vreugde geven.

Je kind lijkt misschien extreem uit personages wanneer ze zoveel tijd overdreven zijn op de computer en het spelen van videogamesystemen. Veel jonge volwassenen die verslaafd zijn aan het spelen van deze spellen zullen beweren dat ze niet beter weten. Het feit is dat ze in een fantasiewereld leven en voelen alsof ze de enige zijn die erin bestaan. Wanneer ze niet dezelfde sensatie krijgen die ze ooit hebben ontvangen, beginnen ze deze verslavende games te spelen, ze beginnen het verlies van hun vorige hoog te internaliseren. Als gevolg hiervan kunnen ze zich depressief en ontoereikend voelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat internet de neiging heeft om ons te wenken om er meer van onze vrije tijd aan te spenderen. Helaas zijn veel jonge mensen zich niet bewust van hoe gemakkelijk het voor hen is om in deze gevaarlijke val te vallen. Het is belangrijk voor ouders om in gedachten te houden de gevaren die geassocieerd zijn met computerspellen en gebruik van videogames. Veel kinderen hebben gemeld lijden aan slaapstoornissen, verlies van eetlust, depressie en zelfs zelfmoord. Als uw kind buitensporig is met behulp van de computerspellen of als u vermoedt dat ze dat zijn, moet u met ze praten en vaststellen of het geschikt is voor hen om dergelijke games te spelen.

Gameverslaving tegengaan.  GameChangers is een erkende Belgische coöperatie opgericht door ervaringsdeskundigen die zich inzet voor evenwichtig game- en schermgebruik. Aan de hand van getuigenissen, infoavonden, workshops en persoonlijke begeleidingen maken we problematisch gamegedrag bespreekbaar, helpen we gamers en hun omgeving dit aan te pakken en vermijden we gameverslaving.