Marc Plasmans

Perfonal coach

Hoe word je groepsfitnessinstructeur?

De stijgende populariteit van groepsfitness, dat jaarlijks meer dan 22,1 miljoen mensen aantrekt, heeft grote veranderingen teweeggebracht in zowel de sector zelf als de manieren waarop groepsfitness wordt aangeboden. De vraag naar getalenteerde, veelzijdige groepsfitnessinstructeurs is geƫxplodeerd, waardoor dit het perfecte moment is om aan je professionele reis te beginnen. Volg deze stappen en je kunt meteen aan de slag.

Doe je onderzoek en kies een studieprogramma

Als je eenmaal hebt besloten dat groepsfitnessinstructeur worden iets voor jou is, is de eerste stap het kiezen van een certificeringsprogramma. Overweeg een certificering die geaccrediteerd is door de National Commission for Certifying Agencies (NCCA), die beschouwd wordt als de gouden standaard in gezondheid en fitness. Alle ACE-certificeringen zijn geaccrediteerd door de NCCA.

Als je eenmaal hebt besloten welk certificeringsprogramma voor jou geschikt is, is het tijd om je studiemateriaal aan te schaffen. ACE groeps fitness instructeur studieprogramma’s bevatten een combinatie van digitale en papieren materialen. Voorbereiding voor het examen is op eigen tempo, het duurt meestal 80-100 uur in 3-4 maanden. ACE biedt verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken, waaronder ACE Answers, ons self-serve resource center, en ACE Answers op Facebook, onze sociale studiegemeenschap.

Benieuwd hoe onze studieprogramma’s eruit zien? Ontvang een gratis cursus preview in de certificering van je keuze.

Inschrijven voor je examen

De kosten die verbonden zijn aan het inschrijven voor een ACE certificeringsexamen voor groeps fitnessinstructeurs zijn inbegrepen in elk van de opties van het studieprogramma. Je bent verplicht je voor je examen in te schrijven binnen 6 maanden na aankoop van je materiaal (hoewel je ook een datum na die deadline kunt kiezen). Voordat je je inschrijft, moet je ervoor zorgen dat je aan alle vereisten voor het examen voldoet, waaronder het bezit van een huidig CPR/AED-certificaat met live vaardigheidscontrole. Let op: de aankoop van ACE studiemateriaal is niet vereist om je voor het examen in te schrijven.

TENS apparaat kopen