Marc Plasmans

Perfonal coach

By - admin

Verzorgingsroutine na het sporten

Veel mensen vergeten om ook een momentje voor zichzelf na het sporten in te plannen. Sommigen vinden sporten al een momentje voor zichzelf en raffelen vervolgens het verzorgingsmomentje na het sporten maar een beetje af. Zonde, want juist dan is het belangrijk om jezelf nog wat extra in de watten te leggen. Niet alleen omdat goede verzorging na het sporten belangrijk is, maar ook omdat je je op die manier kunt belonen voor je inzet. Op die manier blijf je ook meer gemotiveerd. Met behulp van een goede verzorgingsroutine maak je ieder sportmoment tot een waar feestje. Vooral omdat je jezelf daarna in de watten kan leggen. Dit hoeft echt geen uren te duren. Een kwartier is vaak al genoeg.

Benieuwd naar hoe jij jouw verzorgingsroutine na het sporten kunt invullen? Hier volgen enkele tips.

Neem een lange douche

Tijdens het sporten transpireer je. Daarom is het altijd goed om na het sporten te douchen. Vergeet dit echt niet, want zo hou je nare luchtjes weg. Bovendien is het ook nog eens heerlijk voor je vermoeide spieren om even lekker opgewarmd te worden onder de douche. Na een warme douche voel je je weer helemaal fris en fruitig. Maak een douchesessie nóg fijner door ook nog eens wat fijne doucheproducten te gebruiken. Denk aan een lekkere, geurende douchegel.

Maak dit moment nog specialer door enkel deze fijne douchegels te gebruiken voor na het sporten. Op alle andere dagen gebruik je een ‘standaard’ douchegel. Daardoor blijft het intens genieten wanneer je gesport hebt en deze lekkere douchegel kunt gebruiken.

Hydraterende crème

De meeste mensen douchen bijna iedere dag. Wanneer je hierbij ook nog eens twee á drie keer per week sport, betekent dat dat je op sommige dagen meer dan twee keer per dag onder de douche staat. Heerlijk. Dat wel. Het is echter wel héél slecht voor de huid. Daarom is het goed om je huid na het sporten en douchen wat extra aandacht te geven. Maak hierbij gebruik van een hydraterende crème. Kies bij voorkeur voor een crème van een kwalitatief beautymerk. Op die manier weet je zeker dat je van de beste kwaliteit geniet en je huid de beste verzorging kan geven. Denk bijvoorbeeld aan de huidverzorgingsproducten van La Roche-Posay.

Een lekkere warme outfit

Zeker nu het weer kouder wordt buiten, is het heerlijk om na het sporten en het douchen in een lekkere warme outfit weg te kruipen. Denk aan een heerlijke onesie, trainingspak of gewoon lekker een pyjama. Zeker als je niet meer de deur uit hoeft. Het is heerlijk om dan lekker de televisie aan te zetten, een kopje thee te pakken en weg te kruipen in jouw fijne relaxoutfit.

Het is nog lekkerder om te sporten vlak voor het slapengaan. Zo kun je na het douchen en jouw verwenritueel direct richting de slaapkamer gaan. Neem nog even een goed boek mee en kruip vervolgens lekker warm onder de dekens. Zo val je binnen mum van tijd in een fijne, diepe slaap!