Marc Plasmans

Perfonal coach

By - admin

Bankdruk Set

Een bankdruk set kopen? Een bankdruk set bezitten kan super handig zijn wanneer je bijvoorbeeld thuis wilt trainen aan je fysiek.

Wanneer dit apparatuur in huis haalt kun je meteen meerdere belangrijke oefeningen uitvoeren.

De bankdruk set die vaak worden verkocht zijn goedkoop en gericht op mensen die net beginnen met fitness.

Wil je meer weten over een bankdruk set en waar je op moeten letten wanneer je er één wilt kopen? Lees dan snel verder!

Wat is een Bankdruk Set?

Wat is nu precies een bankdruk set? In het kort is een bankdruk set een kant en klaar set waarmee je kunt bankdrukken. Het apparaat bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Halterbank
  • Halterstang
  • Halterschijven
  • Rack

Je bent uiteraard niet verplicht om alles als 1 pakket aan te schaffen, je kunt er namelijk ook voor kiezen om al deze elementen los te kopen.

We raden je echter wel aan om minimaal de halterbank en de rack als één set samen te kopen. Dit omwille van je eigen veiligheid.

Het meest ideale zou natuurlijk zijn als je de halterstand en de gewichten ook meteen als één set koopt, maar dit is geheel jouw eigen vrije keuze.

Waar moet je op letten wanneer je Bankdruk Set koopt?

We hebben het basis begrip van een bankdruk set behandelt. Nu gaan we naar een aantal punten kijken waar je op moeten letten bij het kopen van een bankdruk set.

  1. Materiaal

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bestaat een bankdruk set uit verschillende (losse) onderdelen. Let erop dat je bij de aankoop van een set ook echt alle onderdelen hebt.

Tenzij je liever de verschillende onderdelen, zoals een bankdruk stang en schijven los koopt. Beide opties zijn namelijk mogelijk.

  1. De verstelbaarheid van het Bankje

Bij sommige bankdruksets is het het geval dat de set enkel beschikt over een plat halterbankje, ofwel een flat bench.

Andere daarentegen beschikken weer over een verstelbaar halterbankje. Dat houdt in dat je de rugleuning omhoog of omlaag kunt verstellen.

Op deze wijze kun je bijvoorbeeld onder een helling bankdrukken, dit heet incline bankdrukken.

  1. De (veiligheid) Rack

Bij sommige racks kun je de halterstang alleen maar boven op het rack neerleggen.

Wij adviseren dat je een set aanschaft waarbij je de stand op meerder hoogtes kunt neerleggen, óf waarbij je de oplegsteunen voor de halterstang makkelijk kan verstellen.

Op deze manier heb je namelijk de mogelijkheid om de stang terug te leggen op het moment dat je het gewicht niet meer houdt.

De beste Bankdruk Set kopen?

We hebben je nu de basis principes uitgelegd over wat een banddruk set is. Ook hebben we je een aantal aandachtspunten geven waar je op moet letten wanneer je een bankdruk set wilt kopen.

Nu is de volgende stap om te kijken naar de beste bankdruk set op de huidige markt. Maar het kan soms een aardige zoektocht zijn om een goede bankdruk set te vinden.

Gelukkig hebben wij dé oplossing voor jou! Op de website TakeActionNow.nl kun je alle informatie vinden over de beste bankdruk set.

Dat niet alleen, je kunt op deze website ook alle informatie vinden omtrent afvallen, fitness apparatuur en voeding waarmee jij al jouw gezondheidsdoelen kunt bereiken.