Marc Plasmans

Perfonal coach

By - admin

Mindfulness onderdeel van de levensduur

Mindfulness is een steeds belangrijker onderdeel van de levensduur van de mensen geworden en het heeft een aantal positieve voordelen. Mindfulness kan echter soms moeilijk zijn om te definiëren, want wat is mindfulness voor één persoon, misschien anders is dan wat mindfulness is voor een ander! Mindfulness is gewoon de staat van openen voor de wereld om ons heen, volledig accepteren wat er met ons gebeurt en open staat voor de ervaring van de wereld zoals het is. Dus waar komt Mindfulness vandaan?

Mindfulness onderdeel van de levensduur

Mindfulness wordt ook mindfulness of rust genoemd, omdat het wordt gekenmerkt door een staat van volledig bewustzijn. Men kan het beste mindfulness beschrijven als een houding ten opzichte van het huidige moment. Mindfulness-oefeningen kunnen u helpen gemakkelijk een mindfulness-toestand te cultiveren, zelfs als u nog geen boeddhistische monnik bent! Mindfulness kan voortkomen uit vele verschillende bronnen, waaronder maar niet beperkt tot yoga-meditatie, mededogen, andere vormen van spirituele bewustzijn, eenvoudige dagelijkse ademhaling, eenvoudige, mindful ontspanning, of zelfs tijdens het nemen van een bad of douche!

Mindfulness kan het bewustzijn cultiveren, creativiteit bevordert, helpt de stress te verminderen, de gezondheid en het welzijn te verbeteren, de productiviteit te verbeteren en vergemakkelijkt een groter gevoel voor welzijn en innerlijke vrede. Mindfulness is een mentale aandoening die kan ontstaan uit een verscheidenheid aan uitkijkpunten, waaronder aanwezig te zijn in het midden van andere mensen, aanwezig zijn op een plaats van leer- en informatie-uitwisseling, die aanwezig zijn tijdens een droomstaat, of gewoon aanwezig zijn tijdens het doen van alledaags Als u een praktijk wilt ontwikkelen, zijn hier enkele aanwijzers: Mindfulness-meditatie gaat over het volledig ervaren van het huidige moment, waarbij het verleden en de toekomst wordt genegeerd en rechtstreeks in het nu gaat. Mindfulness-oefeningen kunnen u helpen gemakkelijk een mindfulness-toestand te cultiveren, zelfs als u geen boeddhistische monnik bent!

Mindfulness traject · Vaardig leven

Hoe verschilt Mindfulness van onze normale perceptie van de wereld om ons heen? Aan de ene kant is de mindfulness mindtule gedrag, wat betekent dat we op het moment aandacht schenken. Aan de andere kant kijkt mindfulness gewoon gewoon aan; Wanneer we onoplettend of druk zijn, zijn onze geest gevuld met verschillende mentale filters. Wanneer we mindfulness zijn – bewust, laten we deze mentale filters oplossen zodat de mindfulness natuurlijk kan ontstaan, zonder moeite.

Een uitstekende strategie is om je mentale focus op te centreren op wat je op dit moment aan het doen bent: aandacht schenken aan je adem, het opmerken van je sensaties in je lichaam, je geest en lichaam ontspannen, met mindful ademhaling, wat het ook is om je te helpen Op deze manier, wanneer de mindfulness vervaagt, kunt u het terugbrengen terwijl u uw activiteiten hervat. Als je bijvoorbeeld je maaltijd eet, pauzeer je om je eten goed te kauwen of geniet gewoon van het gevoel van kauwen, je focus op wat je op het moment doet. Hoe werkt Minfulness?

Mindfulness oefenen

Een manier om Mindfulness te oefenen, is om aan je lichaam als anker te denken. Om je bewust te zijn van je lichaam als een ankerpunt betekent dat we op dit moment aanwezig zijn, zonder oordeel, maar op een ontspannen manier. Denk aan de sensaties die je lichaam op het moment genereert, volg ze dan terwijl ze zich ontwikkelen. Door de sensaties te volgen terwijl ze zich ontwikkelen, kunt u meer bewust worden en meer afgestemd op de sensaties van het lichaam en wat het doet.

Een andere manier om Mindfulness te beoefenen terwijl op het werk is om je geest te trainen om een droomvanger te zijn. Dream Catchers hebben een staat van bewustzijn ontwikkeld, die eigenlijk iets anders is dan mindfulness. Mindfulness verwijst naar volledig aanwezig in het moment, terwijl een droomvanger zich richt op wat een persoon kan dromen. Als je je dagdromen regelmatig vindt, train je je geest om de afbeeldingen die in je dromen komen te volgen, kun je helpen bij het oplossen van recurrente problemen die afkomstig zijn van Day Dreaming. Mindfulness moedigt een staat van concentratie aan, wat nuttig is voor het creëren van een droomvangerstaat in uw dag tot dagelijks leven.

Wanneer je de technieken van Mindfulness thuis regelmatig oefent, kun je een betere concentratie en een sterker gevoel van jezelf ontwikkelen. Je kunt ook een verschil maken in andere delen van je leven door mindfulness te gebruiken in dagelijkse activiteiten. Mensen die meditatieklassen hebben bijgewoond, melden dat hun leven aanzienlijk verbetert. Wat nog belangrijker is, ze kunnen alert blijven op hoe hun gedachten verdwalen en hoe ze andere mensen om hen heen beïnvloeden, waardoor ze kunnen kiezen hoe ze zich willen gedragen op basis van wat hen vrede en geluk brengt in het dagelijks leven.